woensdag 23 november 2016

Spruitenschotel by Maya

Spruitjes, wie kent het probleem dat spruiten niet zo graag of helemaal niet gegeten wordt door de kinderen? Mijn kinderen kregen altijd 5 spruitjes op hun bord, verplicht eten of anders krijg je er nog 5 bij, nou echt wel dat ze het aten hihi.... (Nu vind de jongste spruiten helemaal geweldig!)

Spruiten kun je op verschillende manier klaarmaken en dit is mijn manier om een lekker spuitenschotel op tafel te zetten die graag door - sommige ;-) - kinderen gegeven wordt.

Aantal personen: 4 a 5

Ingrediënten:

700 gram spruiten
700 gr aardappelen
1 zakje geraspte kaas (naar keus)
3 sjalotjes
125 gr gerookte spekblokjes
200 gr kastanjechampignons (iets meer mag ook)
1 of 2 rookworst(en)
peper
chilipoeder

Benodigdheden: wok of wokpan en ovenschaal

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- was en schil de aardappelen, snijd in kleine blokjes en kook, met een heel klein beetje zout, gaar en pureer.
- was en pel de spruiten, kook deze (zonder zout) in 8 a 10 min gaar.
- pel en snijd de sjalotjes fijn.
- was en snijd de champignons in schijfjes.
- bak de spekblokjes ongeveer 6 min (zonder olie/boter) in een wok.
- doe hierbij de sjalotjes bak even mee en doe daarna de champignons erbij pak deze ongeveer 5 min mee.
- breng op smaak met peper en chilipoeder.
( gebruik geen zout, de spekblokjes zijn namelijk zout genoeg, vind je het daarna te flauw kun je altijd wat zout toevoegen)
- verdeel het vlees en groentemengsel in een ovenschaal.
- verdeel hierover de aardappelpuree.
- bestrooi met wat geraspte kaas (hoeveelheid naar keus).
- plaats de ovenschotel in de oven/magnetron en bak af in 20 min.
- verwarm de rookworst.
- haal na 20 min de schaal uit de oven en laat even afkoelen.
- verdeel de spruitenschoten over de 4 a 5 borden en leg er een stukje rookworst bij.

TIP:
Om een krokanter laagje te krijgen op de spruitenschoten kun je wat paneermeel of fijngemaakte beschuit strooien over de kaas, besprenkel met wat arachideolie of kleine klontjes boter her en der.




Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten