dinsdag 10 november 2015

Noedelsoep met garnalen

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

100 gr noedels
1 blokje kipbouillon
100 gr. bleekselderij
100 gr. peultjes
100 gr. wortelen
1 ui
3 knoflook
4 cm gember
350 gram garnalen
half bosje peterselie
1,5 liter kokend water
2 eetl. sojasaus
Sweet Chili
Himalaya zout
Arachideolie

Bereiding:

- Snipper de ui en knoflook en snijd fijn.
- Rasp de gember.
- Fruit de ui, de gember en de knoflook in een grote pan met een beetje Arachideolie.
- Pel en was de garnalen.
- Voeg toe in de pan en bak dit alles ongeveer 5 min.
- Vul de pan met 1,5 liter kokend water en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg het blokje kipbouillon toe.
- Was en snijd de wortel in schijfjes (raspen mag ook).
- Was en snij de bleekselderij in schijfjes.
- Was en top de peultjes.
- Doe de wortel, bleekselderij en de peultjes in de pan met kokend water.
- Voeg de noedels toe en de sojasaus, laat dit alles nog eens 10 min koken, met de deksel op de pan.
- Breng op smaak met zout en chili.
- Was en snijd/knip de peterselie fijn.
- Haal de pan van het vuur af en doe er de peterselie bij (naar smaak toevoegen).

TIP:
Lekker met geroosterd brood/stokbrood met roomboter/kruidenboter.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten