dinsdag 22 maart 2016

Spinaziestamppot met kipfilet

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

1 kl kruimige aardappels
1,5 zak verse spinazie
1 grote ui (of 2 kleintjes)
30 gram roomboter
1 eetl. kerriepoeder
4 kipfilet
1 zakje amandelschaafsel
125 ml crème fraîche
zout
peper

Bereiding:

- Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes, doe ze in een pan met water en kook ze gaar.
- Pel en schil de ui en fruit deze glazig in de roomboter.
- Bak in de laatste min. de kerriepoeder mee.
- Kipfilet wassen en inwrijven met zout en peper.
- Hal de ui uit de pan en houd warm in een schaal.
- Bak de kipfilet in dezelfde pan bruin en gaar.
- Bestrooi een andere koekenpan met de amandelschaafsel en rooster deze (zonder olie) goudbruin. Blijf erbij want het gaat snel.
- Doe de spinazie in een pan en laat het onder omscheppen een beetje slinken.
- Giet de aardappels af en stoom ze een beetje droog.
- Doe de crème fraîche bij de aardappels en pureer.
- Meng nu de uienmengsel met bakvet en een deel van de amandelschaafsel door de puree.
- Schep de spinazie door de puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Schep de stampot op een bord en leg hierop een paar stukjes kipfilet.
- Garneer amandelschaafsel.





Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten