vrijdag 31 juli 2015

Satésaus

Ingrediënten:

4 cm verse gember
400 ml kokosmelk
2 eetl sambal manis
75 ml ketjap manis A
200 g pindakaas met stukjes noot (of maak de pindakaas >> zelf)
1 charlotje
3 teentjes knoflook
Zout

Bereiding:

- Schil en rasp de gember. 
- Snijd en charlotje fijn. 
- Pel en snij de knoflook fijn.
 - Doe de kokosmelk in een steelpan samen met de sambal, gember en knoflook, breng aan de kook en laat dit al roerend op zacht vuur 3 min koken. 
- Doe de pindakaas erbij en roer het geheel tot een gladde saus. 
- Doe het sjalotje erbij en laat nog een paar seconde koken.

TIP:
Heerlijk bij rijst en frietjes



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten