maandag 7 maart 2016

Broodje op zijn grieks

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 harde bruine broodjes
2 uien
1 rode paprika
100 gr feta
4 eetl. groene olijven
half bosje peterselie
4 eetlp. olijfolie
1 eetl. provençaalse kruiden
4 teentjes knoflook
1 rode peper
4 seizoenen peper
1 cm verse gember

Bereiding:

- Was de groentes.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn (persen mag ook)
- Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Snijd de rode peper fijn.
- Meng 4 eetl. olijfolie en kruid deze met 1 eetl. provençaalse kruiden, 4 seizoenen peper en 2 teentjes knoflook.
- Wok de uien samen met de paprikareepjes, rode peper en 2 teentjes knoflook in 1 eetlepel gekruide olijfolie, ongeveer 5 min.
- Snijd de feta in kleine blokjes.
- Snijd de olijven in schijfjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Schep in een schaal de gewokte groente samen met de feta, olijven, de peterselie en de overgebleven gekruide olijfolie, voorzichtig door elkaar.
- Snijd de broodjes doormidden en verdeel het groente mengsel over de broodjes heen.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten