vrijdag 30 oktober 2015

Pasta met tonijn en olijven

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

300 gr. sperziebonen
350 gr. pasta naar keus
2 uien
3 knoflook teentjes
2 eetl. arachideolie
250 gr. kookroom
2 blikjes tonijn op water
120 gr. zwarte olijven
Half bosje peterselie
2 tomaten
Zout
Peper
Kruiden naar smaak

Bereiding:

- Was de tomaat en snijd in partjes.
- Was de sperziebonen en verwijder de steelaanzet, halveer ze. Kook ongeveer in 6 minuten tot ze beetgaar zijn en giet af.
- Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking met een beetje zout en arachideolie. Zodra de pasta gaar is, giet af en spoel af onder heet water. Laat uitlekken.
- Laat de tonijn en olijven uitlekken.
- Pel en snijd de uien in schijfjes en snijd de knoflook fijn.
- Verhit in een hapjespan of wok de arachideolie en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg na 3 min de kookroom toe en warm dit nog 1 min door.
- Voeg de tonijn, olijven, tomaten toe.
- Breng op smaak met zout, peper en kruiden naar smaak.
- Was en snijd de peterselie fijn en voeg toe.
- Voeg de sperziebonen toe en schep alles door elkaar.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de groente er bovenop.

TIP:
Lekker met verse knoflooksaus.




Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten