zondag 26 juli 2015

Zomersalade met kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 Kippenbouten
Peper
Zout
Keriepoeder
Paprikapoeder
1 groente bouillion blokje
Zoete Ketjap A
Olijfolie
Uien
Paar teentjes knoflook
Sla
2 tomaten
Kwart komkommer
Mosterd-dille dressing

Bereiding:

- Maak een papje van: zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder, 1 groente bouillon blokje, ketjap, en olijfolie.
- Smeer met dit papje de kip in. 
- 15 min laten trekken in een ovenschaal.
- Laat de oven (of magnetron) voorverwarmen op 190 graden. 
- Snipper een uitje en pers een paar teentjes knoflook, deze strooi je beiden over de kip heen. 
- Kip afbakken in 70 a 80 min, tussen de baktijd door de olie, die ernaast ligt, overheen gieten met een juslepel (bij weinig olie, kun je er nog een beetje olijfolie overheen sprenkelen).

Garnering:

Sla scheuren, 2 tomaten in blokjes, kwart komkommer in blokjes, zout, peper en overgieten met mosterd-dille dressing. 

Tip: heerlijk bij de Frisse zomersalade


Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten