Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
4 Kippenbouten
Peper
Zout
Keriepoeder
Paprikapoeder
1 groente bouillion blokje
Zoete Ketjap A
Olijfolie
Uien
Paar teentjes knoflook
Sla
2 tomaten
Kwart komkommer
Mosterd-dille dressing
Bereiding:
- Maak een papje van: zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder, 1 groente bouillon blokje, ketjap, en olijfolie.
- Smeer met dit papje de kip in.
- 15 min
laten trekken in een ovenschaal.
- Laat de oven (of magnetron) voorverwarmen op 190 graden.
- Snipper een uitje en pers een paar teentjes
knoflook, deze strooi je beiden over de kip heen.
- Kip afbakken in 70
a 80 min, tussen de baktijd door de olie, die ernaast ligt, overheen gieten met
een juslepel (bij weinig olie, kun je er nog een beetje olijfolie overheen
sprenkelen).
Garnering:
Sla scheuren, 2 tomaten in blokjes, kwart
komkommer in blokjes, zout, peper en overgieten met mosterd-dille dressing.
Tip: heerlijk bij de Frisse zomersalade
Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten