Aantal personen: 4
Toen ik deze Aardappelpannenkoekjes voor het eerst maakte wisten de kinderen niet wat ze konden verwachten, nu is het een gerecht wat regelmatig op het menu staat. Heerlijk in combinatie met een rauwkostsalade.
Ingrediënten:
Toen ik deze Aardappelpannenkoekjes voor het eerst maakte wisten de kinderen niet wat ze konden verwachten, nu is het een gerecht wat regelmatig op het menu staat. Heerlijk in combinatie met een rauwkostsalade.
Ingrediënten:
600 g geschilde aardappels
100 g bloem
150 ml groentebouillon
150 g kleine blokjes/reepjes rauwe ham
2 el verse fijngesneden bieslook
2 el verse fijngesneden peterselie
1/2 rode paprika in kleine blokjes
Bakboter of olie
Bereiding:
- Roer de bloem met de afgekoelde groentebouillon tot een glad
papje.
- Meng hierin de kleine blokjes/reepjes rauwe ham, de kleine
paprikablokjes, bieslook en peterselie.
- Rasp de aardappels grof en meng
dit met de bloemmengsel.
- Verhit in een koekenpan de olie of boter, en schep met
een soeplepel per keer 3 hoopjes beslag in de koekenpan.
- Bak de
aardappelpannenkoekjes aan beide kanten in 4 a 5 minuten goudbruin en gaar.
Tip:
Voor
extra pit kun je de aardappelpannenkoekjes bestrooien met geraspte Gruyèrekaas.
Lekker bij de 'Salade met spek en champignons' of de 'Salade
met mini paprika en roomkaas'.
Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten