maandag 3 augustus 2015

Ajam Smoor

Het was gisteravond laat geworden, bij thuiskomst hadden we allemaal honger, even een kijkje in de koelkast genomen en dit was het resultaat. Binnen 30 min stond alles op tafel ;-)

Ingrediënten:

300 gr kipfilet
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
4 eetlp. zoete ketjap A
1 pakje ajam smoor
150 ml water.
Olijfolie

Aantal personen: 4

Bereiding:

- Was en snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Pel en snij de uien in blokjes.
- Pel en snij de knoflook in blokjes.
- Was en snij de paprika in blokjes.
- Doe een klein scheutje olijfolie in de koekenpan.
- Fruit hierin de knoflook en de ui glazig.
- Doe de stukjes kipfilet erbij en bak deze in 10 min gaar.
- Doe 5 min. voordat de kip gaar is de stukjes paprika erbij.
- Doe er 150 ml water bij en het pakje ajam smoor (op het pakje staat 200 ml, gezien dat de groente ook vocht bevatten is 150 ml voldoende).

TIP:
Je kunt dit gerecht ook eens proberen met gele paprika en/of 1 half geel en 1 half rood.
Heerlijk bij de Salade met gedroogde tomaten en feta en afbak broodjes.




Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten