zondag 20 september 2015

Gezonde hamburger

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 gram mager rundergehakt (500 gram mag ook, de hamburgers zijn dan dunner)
2 rode uien
2 tomaten
4 bladeren sla
Halve komkommer
30+ kaas
4 Italiaanse bollen
4 eieren
Uienpoeder
Knoflookpoeder
Notenmuskaat (klein snufje)
Zout
Peper

Ingrediënten sausje:
2 eetl. Griekse Yoghurt
1 eetl. Mayolijn
1 eetl. sambal

Benodigdheden:

Hamburgerpers
Satéprikkers

Bereiding:

- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Was de tomaten en de komkommer, snijd deze in smalle plakjes.
- Was de slabladeren.
- Doe het gehakt in een schaal, doe hierbij de kruiden (naar smaak) en kneed alles goed door elkaar.
- Doe nu wat gehakt in de pers en maak er platte hamburgers van.
- Zet de koekenpan op het vuur, zodra deze heet genoeg is bak je hierin de hamburgers gaar (je hoeft geen bakboter/olijfolie toe te voegen, de hamburgers worden in hun eigen vet gebakken). Je kunt de hamburgers ook op een gril of bakplaat leggen.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, mayolijn en de sambal tot een egaal papje.
- Bak in een andere koekenpan de eieren, draai de eieren om als deze aan de bovenkant gaar zijn (hoeft niet mag wel).
- Snijd de bollen doormidden.
- Leg een plakje kaas op 1 kant van het bolletje, met daarop een plakje sla, dan de hamburger met daarop een paar schijfjes ui, een paar plakjes komkommer en tomaat.
- Leg als laatste het gebakken eitje erop.
- Besmeer de andere kant van het bolletje met de saus en plaats deze bovenop de hamburger.
- Prik er als laatste een satéprikker in zodat alles goed blijft zitten.

TIP:
Snipper eens een teentje knoflook en een uitje door het gehakt heen.
Vind je augurken lekker, deze kun je er ook op leggen.
Zelf ben ik niet zo'n grote eter en zonder een gebakken eitje smaakt deze burger ook super lekker!


(De Italiaanse bollen waren op, vandaar dat ik op de foto een ander broodje gebruikt heb ;-) )


Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten