vrijdag 31 juli 2015

Gadogado met rijst

Aantal personen: 5

Ingrediënten:

200 gr sperzieboontjes 
1 winterpeen 
150 gr spitskool 
4 eieren 
4 cm verse gember 
400 ml kokosmelk 
2 eetl sambal manis 
75 ml ketjap manis A 
200 g pindakaas met stukjes noot 
125 gr taugé 
1 charlotje 
3 teentjes knoflook 
1 komkommer 
Gebakken uitjes 
Kroepoek 
Zout 
Peper

Bereiding:

- Kook de rijst volgens de verpakking. 
- Was de sperzieboontjes en verwijder de steelaanzet. 
- Was en schil de winterpeen, schaaf deze met een kaasschaaf van boven naar beneden zodat je mooie, dunne lange repen krijgt. 
- Was en snij de spitskool fijn. 
- Kook elk groente apart op de volgende manier: met wat zout en beetgaar, spoel af met koud water (blancheren). 
- Kook de eieren hard (10 min), laat schrikken onder koud stromend water en halveer ze. 
- Snij de komkommer in blokjes, zout en peper erbij.

Verdeel de groente over de borden, leg daar de ei bij en overschenk met satésaus. Serveer er komkommer, gebakken uitjes, kroepoek, apart bij.

Satésaus:
- Schil en rasp de gember. 
- Snijd en charlotje fijn. 
- Pel en snij de knoflook fijn.
 - Doe de kokosmelk in een steelpan samen met de sambal, gember en knoflook, breng aan de kook en laat dit al roerend op zacht vuur 3 min koken.
- Doe de pindakaas erbij en roer het geheel tot een gladde saus.
- Doe het sjalotje erbij en laat nog een paar seconde koken.

TIP: 
Origineel is dit een vegetarisch gerecht, maar kip smaakt hier ook heerlijk bij.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten