maandag 19 september 2016

Zomerstoof met kip (Italiaans)

De Italiaanse benaming voor dit gerecht is: Pollo Alla Cacciatora.
Moet zeggen dat het een heerlijk gerecht is, mijn man (die normaal gesproken niet zo dol is op aardappelen) en kinderen zeiden dan ook "dit gerecht is restaurant waardig", een mooier compliment kun niet krijgen ;-) . De rode peper maakt hem wel pittig, maar daar houden wij juist van :) . Ik heb wel wat ingredienten toegevoegd en veranderd waardoor dit gerecht een heerlijk zomers gerecht is geworden.

Aantal personen: 5

Ingrediënten:

1 grote ui
1 rode peper
3 teentjes knoflook
250 gr kastanjechampignons
250 gr cherrytomaten
3 laurierblaadjes
5 eetl. olijfolie
4 ansjovisfilets
2 takjes rosemarijn
100 ml droge witte wijn
1 eetl. balsamico azijn
zout
peper
½ aubergine (mag iets meer zijn)
600 gr krieltjes met schil
1 kl (franse-) maiskippenpoten

Bereiding:

- pel en snipper de ui.
- was de rode peper, snijd in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten.
- pel de knoflook en plet deze met de zijkant van een mes.
- was en halveer de champignons.
- was en halveer de tomaten.
- halveer met een scherp mes de kippenpoten, tussen dij en drumstick. bestrooi met zout en peper.
- verhit 2 eetl. olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de kip goudbruin. Leg de kip op een bord.
- fruit in het achtergebleven bakvet de ui, rode peper, knoflook, ansjovis, laurier en rozemarijn ongeveer 4 min.
- voeg de champignons, tomaten en aubergine toe, bak deze ongeveer 1 min mee. Blus af met wijn en azijn en laat op middelhoog vuur 5 min. pruttelen.
- voeg daarna de kip toe. Schud even met de pan om alle ingredienten te mengen. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 30 min. stoven.
- verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC.
- kook de krieltjes in de tussentijd in 15 min. gaar.
- zet de pan nog ca. 10 min, zonder deksel,  in de voorverwarmde oven.
- zodra de krieltjes gaar zijn, leg je ze op een bord besprenkel met de rest van de olijfolie en serveer hierbij de zomerstoof.


TIP:
Je kunt de krieltjes ook een beetje pletten met een vork voor je deze serveert.
Makkelijk knoflook pellen? Klik hier >>




Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten