maandag 7 december 2015

Heerlijk erwtensoep

Ingrediënten:

500 g spliterwten
300 g runderlappen
1 magere rookworst
2 prei
2 uien
2 aardappels
3 teentje knoflook
2 winterwortels
1/2 knolselderij
half bosje peterselie
zout
versgemalen peper

Bereiding:

- Spoel de spliterwten en breng ze samen met 2 liter water en de runderlappen aan de kook. Eventueel schuim dat boven komt drijven verwijderen met een schuimspaan.
- Laat op laag vuur circa 1,5 uur trekken.
- Was en snijd de prei in dunne schijfjes.
- Pel en snijd de uien in grove stukken.
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Schil en snijd de wortels en knolselderij in blokjes.
- Was en snijd de peterselie fijn.
- Voeg de groente toe aan de soep.
- Laat de soep hierna ongeveer nog een halfuur, onder af en toe roeren, rustig koken.
- Snijd de rookworst in partjes en doe deze bij de laatste 10 min in de soep.
- Eventueel aanvullen met water.
- Breng op smaak met zout en peper.

TIP:
Lekker met roggebrood of wit brood, ook heerlijk met stokbrood en natuurlijk kruidenboter.
Wat je over hebt kun je de volgende dag nog eten of je kunt de soep, nadat het is afgekoeld, invriezen.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten