dinsdag 6 oktober 2015

Pangasius met romige paprikasaus

Vandaag mocht zoonlief Nick, kiezen wat we zouden eten, het is hier wel zo als ze iets kiezen moeten ze ook meehelpen om het te bereiden. Hij koos voor vis met een roomsausje. En het smaakte heerlijk schat!!

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 pangasius filets ( komt deze uit de diepvries, zorg dan dat de vis ontdooid is voor de bereiding)
8 eetl paneermeel
8 eetl olijfolie
1 pot gegrilde rode paprika’s
2 theel mosterd
Scheut kookroom
Boter
Halve visbouillon tablet
100 ml water
4 teentjes knoflook
1bosje peterselie
Peper
Zout

Benodigdheden:

Grote ovenschaal
Oven of combi-magnetron

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de knoflook en peterselie in een keukenmachine en hak fijn.
- Voeg dan het paneermeel, olijfolie en mosterd toe en meng goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel er over, druk een beetje aan.
- Zet de schaal ongeveer 25 a 30 min in de oven.
- Maak ondertussen de paprikasaus door een klontje boter in een pannetje te smelten.
- Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes.
- Houd ongeveer ¼ van de paprika’s apart en de rest smoor je 5 min in de boter.
- Voeg dan het water toe en breng aan de kook.
- Verkruimel het stukje van de visbouillon tablet boven de pan en roer goed door elkaar.
- Zet het vuur laag en mix het mengsel fijn met de staafmixer.
- Schenk een scheut kookroom er bij en voeg de overgebleven stukjes paprika toe.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Serveer de vis op 4 borden en giet er een de romige paprikasaus over.

TIP:
Heerlijk bij gebakken aardappeltjes of Quinoa, en een groente salade.



Nick bereid de vis :)


En de romige paprikasaus :)


Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten