maandag 25 april 2016

Chinese tomatensoep

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

2 eetl. arachideolie
1 ui
4 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1,5 cm gember
3 eetl. appelmoes
1 liter kokend water
1,5 blokjes kipbouillon
2 eetl. suiker
3 eieren
2 eetl. maizena
1 half bakje taugé
1/5 rode peper
2 lente/bosuitjes
koriander
peper
zout

Bereiding:

- Pel en snipper de ui.
- Pel en snipper de knoflook.
- Was en snijd de halve rode peper in kleine stukjes.
- Rasp de gember.
- Verhit 1 eetl. olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, de rode peper, tomatenpuree, gember en 1 eetl water, ongeveer 3 min.
- Voeg de kipbouillon blokjes toe aan 1 liter kokend water.
- voeg de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe, laat dit ongeveer, op lage stand, 15 min pruttelen.
- Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan.
- Klop de 3 eieren door elkaar.
- Giet deze in de koekenpan en bak een omelet.
- Snijd de omelet in dunne reepjes.
- Mens de maizena in een kommetje met 2 eetl. water. en voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep.
- Neem de soep pas van het vuur wanneer deze licht gebonden is.
- Breng de soep nog wat op smaakt met zout, peper en koriander.
- Was en snijd de lente/bosuitjes in kleine ringen.
- Was de taugé.
- Serveer de soep met taugé, de reepjes omelet en de lente/bosuitjes.

TIP: 
Letter met kruidenstokbrood of als voorgerecht.



Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten