zondag 26 juli 2015

Gevulde paprika met couscous

Aantal personen: 4 grote eters of 8 kleine eters

Ingrediënten:

4 paprika's (halveren)
Olijfolie
Gesnipperde uien, 
4 geperste teentjes knoflook
1 Potje gedroogde tomaten.
1 Potje Gehalveerde zwarte olijven.
1 Blok feta
1 Groentebouillonblokje
Peper
Kurkuma
Citroensap
Voor de liefhebbers pijnboompitten (ben er helaas allergisch voor)

Bereiding:


- Blancheer de paprika's 5 min, laat deze daarna uitlekken in een vergiet. 
- Couscous in een schaal en giet er kokend water over, couscous moet volledig onder staan. Afdichten met huishoudfolie en 15 min laten wellen, daarna met een vork los roeren.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wokpan (je kunt ook de olie gebruiken van de zon gedroogde tomaten), glazig de ui+knoflook ongeveer 10 min op laag vuur. 
- Verkruimel het bouillon erdoor en breng op smaak met: peper, kurkuma en een beetje citroensap.
- Gooi de gedroogde tomaten erbij (ik snij deze eerst door 4en), gehalveerde olijven en de feta. 
- Als laatste schep je de couscous er voorzichtig doorheen. 
- Alles goed omscheppen en vul met het mengsel de paprika's.


Opwarmen: 180 graden, afdekken met aluminiumfolie.
Server de gevulde paprika's niet te warm!

Tip: 
Maak het van te voren klaar, ivm de specerijen die er zo beter intrekken, ook smaakt het dan lekkerder.


Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten