dinsdag 10 november 2015

Cocktail met kip en asperge

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

1 pot asperges (315 ml)
8 blaadjes ijsbergsla (of kropsla)
200 gram kipfilet
25 gram verse bieslook
2 eetl. Yofresh
2 eetl. griekse yoghurt
1 eetl. ketjap manis A
1 eetl. terayaki saus
1 theel. kerriepoeder
1 eetlepel sherry
Himalaya zout
Sweet chili
Arachideolie

Bereiding:

- Was en snijd de kip in blokjes.
- Doe een beetje Arachideolie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes, als de kip bijna gaar is doe je er de ketjap manis A en de terayaki saus bij. Laat dit alles ongeveer 10 min op laag vuur, onder omroeren, staan
- Laat de asperges uitlekken en snijd deze in stukjes van 2 cm.
- Was de sla en verdeel de bladeren over de 4 schaaltjes.
- Knip de bieslook fijn.
- Doe de yoghurt en de yofresh in een schaaltje, breng op smaak met kerriepoeder, klein beetje zout, klein beetje chili en de sherry. Mix dit goed door elkaar.
- Meng nu de kip en de asperges door het sausje heen.
- Verdeel dit alles over de 4 schaaltjes met slabladeren.
- Bestrooi met bieslook.

TIP:
Kan als voorgerecht gebruikt worden.
Lekker met geroosterd brood/stokbrood met roomboter/kruidenboter.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten