zaterdag 19 september 2015

Bananenpannenkoek met fruit

Dit is een heerlijk gerecht om als ontbijt te benuttigen.

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

2 eieren
1 grote banaan
1 vanille stokje
Kaneelpoeder
Kokosolie

Voor de saus:

8 bessen
6 frambozen
6 aardbeien
eetlepel honing (puur)
Amandelmelk

Bereiding:

- Schraap de zaden uit het vanillestokje.
- Prak de banaan en roer de eieren erdoorheen tot het een egaal papje wordt.
- Gooi er naar smaak kaneel bij en een klein beetje honing en de helft van de zaden uit het vanillestokje.
- Mix alles goed door elkaar.
- Verhit in een koekenpan de kokosolie.
- Leg kleine hoopjes beslag in de pan en bak ze aan beide zijden goudbruin.

Bereiding saus:

- Warm een klein beetje amandelmelk op met de honing en de andere helft van de vanille zaden.
- Doe de vruchten erbij en laat het heel even doorkoken. (niet te lang want dan wordt de vruchten te zacht).

- Leg de bananenpannenkoekjes op een bord en giet de saus met vruchtjes erover.

TIP:
Kijk hier hoe je de zaadjes uit het vanillestokje schraapt.

Je kunt er ook havermout doorheen doen:
- Doe 40 gram havermout in een blender en mix het tot meel.
- Gooi hierbij de banaan, de eieren, kaneel, klein beetje honing en de helft van de vanille zaden, meng dit in de blender tot een egaal papje (is het beslag TE dik, doe er dan een klein beetje amandelmelk door).

(Zonder havermout is dit recept geschikt voor de Cleanse, met Havermout voor de Nourich)



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten