maandag 7 december 2015

Kip Lasagne met pesto

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 pakje lasagnevellen (a250 gr)
1 courgette
2 uien
190 gr groene pesto
400 gr kipfilet
3 tomaten
500 gr mascarpone
3 teentjes knoflook
4 eetl geraspte kaas
50 gr sesamzaad of pijnboompitten
Olijfolie

Bereiding:

- Breng een pan met water aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet ongeveer in 10 a 15 min gaar.
- Verwarm de oven/magnetron voor op 200 graden.
- Snipper de uien en knoflook en fruit deze, in een pan, met een beetje olie.
- Was en snijd de courgette in kleine blokjes.
- Voeg deze toe aan de pan met ui en knoflook en bak tot de courgette iets zacht begint te worden.
- Haal de kip uit de pan en laat uitlekken, trek het vlees met een vork uit elkaar.
- Roer de pesto en de mascarpone in een schaal door elkaar.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter.
- Leg 3 lasagnebladen op de bodem.
- Verdeel hierover ongeveer 1/3e van het pesto-mengsel.
- Verdeel hier weer over ongeveer 1/2 deel van de kip, en 1/2 deel van de courgette met ui/knoflook.
- Bestrooi met sesamzaad of pijnboompitten.
- Dek af met een nieuwe laag lasagnebladen.
- Herhaal dit nogmaals.
- Gebruik het laatste deel van de pesto-mengsel om de lasagne bovenop mee in te smeren.
- Snijd de tomaten in schijfjes en verdeel over de bovenzijde.
- Bestrooi met geraspte kaas en sesamzaad of pijnboompitten.
- Bak de lasagne in ongeveer 40 min gaar.
- Garneer met wat verse basilicum.


Zelf ben ik allergisch voor pijnboompitten, vandaar dat ik sesamzaad gebruikt heb.




Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten