maandag 7 maart 2016

Gevulde paprika met tonijn

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

4 rode paprika's
3 blikken tonijn op olie
1 blikje ansjovisfilet op olie
4 eetl. zwarte olijven (zonder pit)
2 eetl. kappertjes
1 rode peper
half bosje peterselie
1/4 glas olijfolie
1 glas water
1 eetlp. gedroogde provençaalse kruiden
peper
Pasta naar keus.

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 220°C
- Was de groentes.
- Kook de pasta volgens aanwijzing verpakking.
- Laat de tonijn en ansjovis uitlekken en versnipper deze door elkaar.
- Snijd de paprika doormidden, laat de steel zitten en verwijder zaadlijsten en zaden.
- Hak de peterselie fijn, hak de rode peper fijn, hak de kappertjes fijn, hak de olijven middel fijn.
- Meng in een schaal de olijven, kappertjes, rode peper, peper, flink wat peterselie en de tonijn met ansjovis voorzichtig door elkaar.
- Vul de halve paprikas met het mengsel.
- Giet in een ovenschaal 1/4 olijfolie, 1 glas water, 1 eetlp. gedroogde provençaalse kruiden en peper, meng door elkaar.
- Leg de gevulde paprikas in de schaal.
- Zet de schaal ongeveer 40 min. in de oven, en giet zo nu en dan wat van het kookvocht over de gevulde paprikas heen.

TIP:

Ook lekker bij rijst, stokbrood met kruidenboter en een frisse salade.
Heerlijk met een griekssausje.




Met pasta

en een griekssausje

Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten