zaterdag 19 september 2015

Pikante groente met rijst en kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

3 kipfilets
zilvervliesrijst
3 teentjes knoflook
2 kleine rode pepers
3 cm verse gember
Sap van 1/2 limoen
8 bosuitjes
2 uien
4 kommen met verse groente o.a.: broccoli, paksoi, spitskool, sperzieboontjes, wortelen.
Sojasaus
Zout
Peper
Kruiden naar keus
olijfolie of kokosolie

Bereiding:

- Bereid de rijst volgens de beschrijving op de verpakking, of als je een rijstkoker hebt laat die het werk voor je doen ;-) (makkelijk en ook erg handig in gebruik, ik heb de mijne ooit bij de Toko gekocht).
- Was de kip en snijd in blokjes.
- Pel en snijd de knoflook en de uien fijn.
- Was en snijd de rode pepers doormidden en verwijder de zaden (voor je ze doormidden snijd, rol de pepers eerst een paar keer in je handen op en neer, op deze manier gaan de zaden loszitten en zijn ze makkelijker te verwijderen).
- Rasp de gember.
- Per de limoen uit.
- Was en snijd de bosuitjes in fijne ringen.
- Was en snijd de diverse groentes in stukjes (wortelen raspen, en de broccoli 10 min. voorkoken).

- Verhit de olijfolie of kokosolie in een wokpan en wok hierin de kip gaar.
- Zodra de kip gaar is voeg je het volgende toe: uien, knoflook, bosuitjes, rode peper en de gember. Laat dit alles, onder omscheppen, 5 min wokken.
- Doe er dan de groentes door en laat dit beetgaar worden.
- Zout, peper en kruiden naar smaak toevoegen.
- Doe er de rijst bij en een scheut sojasaus.
- Besprenkel met de limoensap en schep alles goed door elkaar.

TIP:
Maak dit recept ook eens met vis.
Hou je niet van pittig, laat dan de rode pepers weg.
Volg je een Nourish kuur, dan is dit een heerlijke maaltijd.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten