zaterdag 19 september 2015

Pindakaas maken

Hmmm dit recept is zoooo lekker, ik maak het elke week maar 1 pot is hier niet meer genoeg.

Ingrediënten:

1 zak met ongezouten pinda's (lekkerste zijn de pinda's die nog ontdopt moeten worden)
Olijfolie
Zeezout.

Nodig:

Keukenmachine, hakmolen of blender.
Schoon glazen potje.

Bereiding:

- Doe alle pinda's (doppinda's wel eerst ontdoppen) en een snufje zeezout in de keukenmachine, hakmolen of blender.
- Laat de machine net zolang draaien tot er smeuïge pindakaas ontstaat.
- Eerst ontstaat er een soort van zand, daarna soort deegstructuur en als laatste de pindakaas.
- Is de pindakaas te droog dan kun je er een beetje olijfolie door doen.

Het vergt even tijd, ongeveer 15 a 20 minuten, voor je kunt genieten van een boterham met heerlijke verse pindakaas.

TIP:
Heb je liever pindakaas met stukjes noot, laat de keukenmachine, hakmolen of blender minder lang draaien.
Je kunt deze pindakaas ook gebruiken om satésaus mee te maken.




Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten