dinsdag 26 april 2016

Thaise biefreepjessalade

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

Shia seed
1 komkommer
1 zoete paprika
1 grote wortel
400 gr bieflapjes (biefstuk mag ook)
1 eetl. arachideolie
1 krop sla (100 gr veldsla mag ook)
zout
peper

Dressing:
1 limoen
1 theel. bruine bastardsuiker
1 cm verse gember
1 theel. vissaus
2 eetl. sojasaus
1 eetl. hazelnootolie
1/2 rode peper
1 rode ui

Bereiding:

- Klop een dressing van: limoensap, basterdsuiker, geraspte gember, vissaus, sojasaus, hazelnootolie.
- Pel en snipper de ui.
- Was de peper, snijd deze doormidden, verwijder de zaden, en snijd in kleine stukjes.
- Doe de rode peper en de ui door de dressing.
- Was en snijd de komkommer in halve dunne schijfjes.
- Was en rasp de wortel.
- Was de zoete paprika en snijd in kleine stukjes
- Bestrijk de bieflapjes met olie en bestrooi met zout en peper.
- Leg de bieflapjes onder een grill of in een grillpan (hoogste stand), ongeveer 5 min.
- Laat de bieflapjes hierna even rusten op een voorverwarmd bord en dek af met aluminiumfolie.
- Snijd de bieflapjes hierna in dunne reepjes en deel deze in 3en.
- Verdeel de sla over de 4 borden.
- Verdeel daarover de komkommer, de wortel en de paprika.
- Verdeel daarover de dressing.
- Verdeel hierover de stukjes bieflapjes.

TIP:
Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Je kunt de reepjes ook heel laten en verdelen.





Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten