maandag 14 december 2015

Spruitjesstamppot met spekjes

Lekker winters recept, snel klaar en simpel maar o zo lekker!!

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

600 gr aardappelen
400 gr spruitjes
150 gr spekjes
2 el grove mosterd
1 klont roomboter
1 scheut melk
Peper
Zout

Bereiding:

- Schil en was de aardappel en kook ze gaar in ruim water zonder zout.
- Verwijder het kontje van de spruitjes en verwijder het buitenste blad.
- Kook de spruitjes gaar in water zonder zout.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Giet de spruitjes af en laat uitlekken.
- Bak de spekjes, zonder boter, in een koekenpan, goudbruin en knapperig.
- Voeg als de spekjes bruin zijn, 2 grote el grove mosterd toe en de gekookte spruitjes.
- Stamp de aardappelen fijn met een klont roomboter en een scheut melk.
- Voeg 2/3 van de spuitjes en de spekjes toe en stamp deze mee.
- Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
- Garneer de stampot met de rest van de spruitjes.


TIP: 
De liefhebbers kunnen er een stukje rookworst bij eten.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten