maandag 27 juli 2015

Spinazie met kastanjechampignons

Aantal personen: 4

Dit recept leerde ik in 2010 van een leerling kok, ik had er nog nooit van gehoord maar het smaakte heerlijk!

Ingrediënten:

2 kl verse spinazie
500 gr kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
1 klein bekertje creme fraise
1 ui
Olijfolie
Zout
Peper

Bereiding:

- Was de spinazie.
- Pel de ui en knoflook, maak deze fijn.
- Was de kastanjechampignons en snij ze in vieren.
- Verhit in een wok de olie, fruit hierin de ui en knoflook.
- Gooi de kastanjechampignons erbij en roerbak dit ongeveer 5 a 8 min.
- Neem nu alles uit de wok en doe het in een schaal, dek dit af.
- Verhit weer wat olie en voeg de spinazie in delen toe, laat de spinazie al omscheppend slinken.
- Schep de creme fraise erdoor.
- Schep hierna de gebakken kastanjechampignons, ui en knoflook toe.
- Breng op smaak met zout en peper.

TIP:
Laat de ui eens achterwegen en gooi er een klein handje ongezouten cashewnoten bij. Dit hoeft maar even meegebakken te worden.
Ook lekker zonder creme fraise.
Doe er ook eens gebakken spekjes door.
Lekker bij vis of kip en gebakken aardappeltjes.

Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten