zondag 26 juli 2015

Pasta met spek en room

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

500 gram pasta naar keus
200 gram diepvrieserwten
200 gram ontbijtspek (blokjes)
1 ui
400 ml room (licht)
Boter
Zwarte peper

(Er is geen zout nodig, de spekjes zijn al zout van zichzelf)

Bereiding:

- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook de diepvrieserwten gaar. Giet daarna af en spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
- Verhit in een koekenpan een klontje boter, en fruit hierin de ui.
- Doe de blokjes (of stukjes) spek bij de ui en roerbak ongeveer 5 minuten.
- Overgiet dit alles met de room en laat de room indikken op laag vuur.
- Kruid met zwarte peper.
- Meng de pasta door de spek met room en schep de erwten erdoor.
- Laat alles nog eens 5 min doorsudderen.


Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten