maandag 25 april 2016

Babi pangang

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

rijst
500 gr hamlappen
3 eetl. arachideolie
2 uien
4 teentjes knoflook
3 eetl. bruine bastardsuiker
1/5 eetl. sambal oelak
5 eetl. ketjap manis A
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 vleesbouillon blokje
1 eetl. donkere agava siroop
1 a 2 eetl. maizena
1 potje atjar tjampoer
zout
peper

Bereiding:

- Bereid de rijst volgens aanwijzing verpakking.
- Laat de atjar tjampoer uitlekken.
- Snijd het vlees in dunne reepjes en halveer deze reepjes.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit in een wokpan de olie en bak hierin het vlees goudbruin.
- Pel en snijd de uien in blokjes, pel en snijd de knoflook fijn.
- Voeg de ui en de knoflook toe bij het vlees en bak deze 2 a 3 min. mee.
- Roer in een schaaltje de basterdsuiker, sambal en ketjap door elkaar, voeg toe aan het vlees.
- Laat het nu ongeveer 10 min. stoven.
- Roer in een schaaltje de tomatenpuree, bouillonblokje en stoop door elkaar, voeg toe aan het vlees, laat nog 3 a 4 min door pruttelen op laag vuur.
- Bind de saus met de aangelengde (beetje water) maizena.
- Doe wat rijst op een bord, schep er de babi pangang over en serveer met atjar tjampoer.


TIP: 
Je kunt er ook nog wat droog gebakken uitjes over strooien.




Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten