zondag 26 juli 2015

Paddenstoelen-tompouce

Aantal personen: 4

Dit gerecht staat met kerst als voorgerecht op tafel. Het is snel klaar een smaak verrukkelijk! 

Ingrediënten:

8 plakjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
1 ei
75 gr boter
1 ui
3 schaaltjes paddenstoelen (seizoenmelange a 150 gr)
40 gr bloem
500 ml volle melk
1/2 groentebouillonblokje
Verse bieslook
Peper
Zout

Benodigdheden:

Bakpapier

Bereiding:

- Verwarm de oven/magnetron voor op 200 graden.
- Snijd de plakjes bladerdeeg door de lente doormidden en leg ze op een bakpapier beklede bakplaat.
- Klop de ei op en bestrijk hiermee de plakjes bladerdeeg, prik er met een vork gaatjes in en bak ze, in de oven, ongeveer 25 min. goudbruin.
- Verhit in een koekenpan 25 gr. boter en fruit hierin de ui ongeveer 3 min.
- Snij de paddenstoelen in schijfjes, doe deze bij de ui en bak dit 5 min. op hoog vuur mee.
- Verhit in een steelpan, de rest van de boter, voeg de bloem toe en roer tot de roux lichtbruin kleurt.
- Voeg de melk en het halve groentebouillonblokje toe en breng het al roerende aan de kook tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de gebakken paddenstoelen met ui toe.
- Neem de bladerdeeg uit de oven en leg op elk bord 1 rechthoek.
- Verdeel de ragout eroverheen en leg de andere rechthoek erop.
- Garneer met fijngesneden bieslook. 

Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten