Aantal personen: 4
Ingrediënten:
6 grote zoete aardappelen
4 Pangafilets
40 gr. Parmezaanse kaas (vlokken)
2 eieren
60 gr. Amandelschaafsel
Kerriepoeder
Paprikapoeder
knoflookpoeder
Zout
Peper
Olijfolie
Nodig:
Oven, voorverwarmen op 200 graden.
3 bakjes ter grote van de vis.
Voorbereiding:
- Schil de aardappelen, snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik, snijd ze daarna in repen, je kunt ook een frietsnijder gebruiken. Leg ze ongeveer 60 min. in koud water. De zetmeel wordt nu weggenomen waardoor ze iets knapperiger worden.
Bereiding:
- Doe aardappel frietjes in een grote schaal en kruid ze met kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Wees niet te zuinig met de kruiden, de frietjes mogen lekker kruidig zijn.
- Verdeel de frietjes over een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Laat de frietjes ongeveer 35 a 45 min. in de oven staan. Tussentijds wel even door elkaar husselen zodat alle kanten gaar worden. ( je kunt de frietjes ook nog besprenkelen met een betje olijfolie)
- Doe in 1 bakje de geklutste ei, in 1 bakje de kaas en in 1 bakje de amandelschaafsel.
- Doop de vis eerst in de ei, daarna in de amandelschaafsel en als laatste in de kaas.Druk alles goed aan.
- Laat in een koekenpan de olie goed heet worden en bak hierin de vis in 10 min. gaar, tussentijds wel even omdraaien.
- Serveer de vis met tonijnsalade en de zoete aardappel frietjes.
TIP:
Ook lekker met gewone frietjes ;-)
Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten