dinsdag 27 oktober 2015

Paksoistampot

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

1 rode of gele peper
3 teentjes knoflook
1 ui
500 gr paksoi
300 gr kipfilet
700 gr aardappels
1 eetl. sesamzaad
2 eetl. arachideolie
200 ml kokosmelk
2 eetl. ketjap manis A
2 eetl. teriyaki saus
Zout
Peper
Nootmuskaat
Kruiden naar smaak

Bereiding:

- Schil en was de aardappels en deel deze in 4en, breng aan de kook met wat zout en laat ze gaar worden in ongeveer 20 min.
- Was en halveer de peper, verwijder de zaden en snijd in reepjes.
- Was de paksoi en snijd deze in reepjes.
- Was de kip en snijd deze in reepjes of blokjes.
- Pel de ui en snijd is stukjes of ringen.
- Verhit 1 eetlepel arachideolie in een hapjespan en bak hierin de kip in 5 min. gaar. Voeg daarna de ketjap en de teriyaki toe.
- Verhit 1 eetlepel arachideolie in de wok en roerbak hierin de peper en de ui ongeveer 1 min. gooi er dan de paksoi bij er roerbak alles ongeveer 4 min.
- Zodra de aardappels gaar zijn giet je deze af en laat droogstomen.
- Verwarm de kokosmelk in een steelpan, zodra deze bijna kookt gooi je deze bij de aardappels en stampt alles, met een pureestamper, tot puree.
- Kruid met zout, peper, nootmuskaat en kruiden naar eigen smaak.
- Rooster het sesamzaad, zonder boter, in een koekenpan.
- verdeel de puree over de 4 borden, Schep hier de paksoi over en daar overheen de kip. Bestrooi met geroosterd sesamzaad.




Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten