Ingrediënten:
12 kleine, zoete tomaatjes
olijfolie
6 takjes verse tijm
2 takjes verse rozemarijn
4 blaadjes verse salie
Zeezout (of fleur de sel)
Zwarte peper
Bruine suiker
3 teentjes knoflook
Benodigdheden:
Bakpapier
Rooster
Bereiding:
- Verwarm de over voor op 110 graden.
- Was de tomaatjes, droog ze en snijd ze doormidden (in vieren mag ook)
- Leg het bakpapier op de rooster en schik er de tomatenpartjes op met de gesneden kant naar boven.
- Giet er gelijkmatig olijfolie over.
- Kruid met zout en strooi er flink wat peper over.
- Strooi er nu wat suiker over.
- Was de verse tijm en rozemarijn en haal de blaadjes los.
- Was de salie en snijd fijn.
- Verdeel de kruiden over de tomaatjes.
- Zet de tomaatjes in de oven en bak deze ongeveer 2 uur.
- Draai de oven daarna uit en laat de tomaatjes in de oven afkoelen.
Let op!: zorg dat de tomaatjes niet aanbraden, als dit het geval is zet je de oven wat lager. Zijn de tomaatjes niet goed gebakken, zet je de oven iets hoger.
TIP:
Heerlijk bij tapas, salades, toastjes of geitenkaas.
Bewaaradvies:
Doe de tomaatjes in een gesteriliseerde pot met deksel (bv een jampot, zorg dat er geen roest onder en in de rand de deksel zit en dat deze ook goed droog is voor je de pot dichtdraait), samen met de gepelde en gesneden knoflook. Bedek de tomaatjes volledig met olijfolie. Sluit de pot goed af en zet de pot op een koele droge plaats.
Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten