Aantal personen: 4
Ingrediënten:
4 portobella champignon hoedjes
4 Turkse broodjes of harde bollen
2 eetl. olijfolie
iets meer dan een kwart kopje Balsamico dressing
2 theel. gedroogde Basilicum
2 theel. gedroogde oregano
4 teentjes knoflook
1 ui
2 bollen mozzarella
1 tomaat
Smeerboter
paar blaadjes sla
zout
peper
Benodigdheden:
Ovenschaal
Bakplaat
Bakpapier
Grill
Saté prikkers
Bereiding:
- Was de champignon en plaats ze met de gladde kant naar boven in een ondiepe schaal.
- Pel en snijd de knoflook heel fijn.
- Pel en snijd de ene helft van de ui heel fijn en de andere helft in ringen.
- Mix in een schaaltje de balsamico, olijfolie, basilicum, oregano, knoflook, ui, zout en peper door elkaar.
- Verspreid de marinade over de champignons. Laat dit voor een kwartiertje staan zodat de smaak van de saus in de champignons kan trekken. Draai bij de laatst 7 min de champignons om en besmeer deze weer met de marinade.
- Zet de gril op middelhoog vuur.
- Leg op de bakplaat een velletje bakpapier.
- Haal de champignons uit de schaal en leg ze, met de gladde kant omhoog, op de bakplaat met bakpapier.
- Grill de champignons nu ongeveer 5 min aan de ene kant en 5 min aande andere kant (blijf erbij staan want ze verbranden snel!).
- Zodra je de champignons omkeert, met de gladde kant naar beneden, schep je de resten van marinade erop (dus in de hoed).
- Leg nadat je de champignons hebt omgekeerd, de ringen met ui erbij op de bakplaat, naast de champignons.
- Snijd de mozzarella in schijfjes.
- Was en snijd de tomaat in dunne schijfjes.
- Bij de laatste 3 min, leg je op de champignons een paar plakjes mozzarella, daarbovenop 2 plakjes tomaat en gril deze de laatste 3 min af.
- Snijd de Turkse broodjes open - of harde bollen - bestrijk met wat smeerboter.
- Was de sla en sla droog, beleg één deel van het broodjes met een laagje sla.
- Leg de champignons hoedjes op de sla.
- Bestrooi met nog een klein beetje zout en peper.
- Plaats de andere deel van het broodje erop en steek er een saté prikker door.
TIP:
Lekker met sambal-yoghurtsaus.
Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten