dinsdag 3 november 2015

Bakje oosterse groente met vis

Dit gerecht is heerlijk, manlief noemde het 'restaurant waardig', mooier compliment kun je niet krijgen :)

Aantal personen: 4 

Ingrediënten:

12 loempiavellen
500 gr pangafilet
4 bosuitjes
200 gr peultjes
1,5 rode paprika
2 eetl. ketjap manis A
3 eetl sojasaus
12 eetl. teriyakisaus
100 gr cashewnoten
5 teentjes knoflook
4 cm gember
Arachideolie

Benodigdheden:

4 ovenvaste kommen/schaaltjes (ongeveer 15 a 18 cm doorsnede)
Oven of combi-magnetron
Schaar

Bereiding:

- Ontdooi de loempiavellen (leg ze uit elkaar, dan zijn ze eerder ontdooit)
- Oven voorverwarmen op 180 °C.
- Maak de marinade van de sojasaus en de teriyakisaus.
- Was de vis en snijd deze in stukjes, schep de stukjes door de marinade. Dek dit alles een half uurtje af.
- Vet de kommetjes/schaaltjes in met arachideolie.
- Leg hierin een loempiavel, bestrijk deze met arachideolie, leg er weer een loempiavel in en bestrijk deze ook weer met arachideolie.
- Knip de stukjes die buiten de rand komen af.
- Plaats de kommetjes/schaaltjes met de vellen ongeveer 10 a 12 min. in de oven, tot ze goud-bruin zijn.
- Haal ze (loempia bakjes) daarna uit de oven en uit de kommetjes/schaaltjes om ze af te laten koelen.
- Rooster de cashewnoten ongeveer 2 min. in een koekepan, giet er dan de ketjap manis A bij en roer dit alles nog eens 1 min. door elkaar. Laat de cashewnoten op bakpapier afkoelen, zorg er wel voor dat alle nootjes los liggen van elkaar zodat ze niet aan elkaar plakken.
- Was en snijd de paprika in smalle reepjes.
- Was en top de peultjes.
- Pel de knoflook en maak heel fijn (persen mag ook).
- Rasp de gember.
- Was en snijd de bosuitjes in kleine ringen.
- Verhit wat arachideolie in een wok fruit hierin de knoflook en de gember.
- Voeg de peultjes, paprika en de bosuitjes toe, bak dit alles ongeveer 8 min.
- Haal de vis uit de marinade.
- Verhit in een koekenpan wat arachideolie en bak hierin de vis gaar.
- Schenk de overgebleven marinade door de groente en roer dit alles goed om.
- Plaats de loempia bakjes op een bord en vul deze met de oosterse groente, leg de vis er bovenop en bestrooi met cashewnoten.

TIP:
Laat de cashewnoten niet in de pan zitten, je zult ze er met moeite uit krijgen.
Ook heerlijk bij rijst.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten