zaterdag 15 augustus 2015

Gevulde tomaten met garnalen en avocado

Dit recept heb ik vandaag in elkaar geflanst, dit omdat ik de aankomende tijd op de gezonde toer ga, er zullen dan ook vele gezonden recepten geplaatst worden ;-)

Ingrediënten:

6 kleine stevige tomaatjes 
1 avocado 
100 gr garnalen (Hollandse) 
Rucola sla

Dressing:
1-2 eetlepels Yoghurt
Azijn (klein beetje)
Limoen (citroen mag ook - paar druppels)
Koriander (let hier mee op dat deze niet gaat overheersen)
Bieslook
Tabasco (paar druppels)
Peper
Zout

Bereiding:

Dressing:
- Schep in een schaal 2 eetlepels yoghurt, doe hierin een klein beetje azijn, een paar druppeltjes limoen, een paar druppeltjes tabasco, peper en zout naar smaak, snijd de bieslook en koriander heel fijn en doe dit bij de dressing, meng nu alles goed door elkaar.
- Roer de garnalen door de dressing en laat dit een half uurtje afgedekt staan zodat de specerijen in de garnalen kan dringen.

Tomaten:
- Halveer de tomaten (je mag ook enkel het kapje verwijderen) hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op een keukenrol of schone theedoek.
- Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schep nu het vruchtvlees door de dressing heen.
- Vul de tomaten met de dressing.
- Leg op een bordje wat rucola sla en plaats daar een gevulde tomaat op.

TIP:
Mocht de Koriander alsnog te overheersend zijn, schep er nog een eetlepel yoghurt bij en een paar druppeltjes limoen.




Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten