zondag 26 juli 2015

Mayonaise

Ingrediënten:

2 eieren
100 ml olijfolie ( 7 eetlepels)
1 theel. mosterd
Verse bieslook
Zout
Peper
1/4 citroen

Benodigdheden:

Mixer of blender

Bereiding:

- Was de bieslook en haal deze door de blender heen zodat deze heel fijn gesneden wordt.
- Splits de eieren, meng dit met de mixer of blender.
- Doe er de mosterd door en meng alles door elkaar tot het een egaal geheel wordt.
- Schenk langzaam de olijfolie erbij.
- Controleer of het de gewenste dikte heeft.
- Als de dikte goed is, voeg zout, peper, bieslook en citroensap toe.
- Nog even mengen.

Tip:
Bewaar de mayo niet langer dan 3 dagen in een afgesloten pot in de koelkast.

Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten