dinsdag 6 oktober 2015

Tonijn salade met gegrilde paprika

Aantal personen: 4 a 6

Ingrediënten:

1 verse multicolor sla van Vlandria (hier zit de wortel nog aan)
1 blikje tonijn op water
1 plak feta
1 potje zwarte olijven
1 pot gegrilde paprika
4 augurken
8 groen pepers
zout
peper

Benodigdheden: 

Langwerpige glazen schaal

Bereiding: 

Bij deze salade werk je in lagen, dus niet door elkaar gooien.

- Was en snijd de sla.
- Verdeel de sla in de glazen schaal.
- Snijd de feta in kleine blokjes - verdeel over de sla.
- Laat de tonijn uitlekken -  verdeel over de sla.
- Laat de gegrilde paprika uitlekken in een vergiet en vang de sap op in een bakje.
- Snijd de gegrilde paprika in kleine blokjes - verdeel over de sla.
- Snijd de augurk in plakjes - verdeel over de sla.
- Laat de olijven uitlekken - verdeel over de sla.
- Giet wat van de paprika sap, die je hebt opgevangen, over de salade heen.
- Breng op smaak met een klein beetje zout en peper.
- Maak het geheel af met de groene pepers.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten