Ingrediënten:
1 ui
3 prei
4 eieren
30 gr boter
300 gram verse spinazie (mag ook met roomsaus uit diepvries zijn)
1 pakje bladerdeeg
100 gr parmezaan (geraspt)
Peper
Zout
Klein beetje melk.
Benodigdheden:
Taartbodem van 24 cm doorsnee.
Bereiding:
- Oven/magentron voorverwarmen voor op 220 graden.
- Snij de ui fijn, snij de prei in fijne ringen.
- Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de ui en prei, op laag vuur, ongeveer 20 min.
- Bij de laatste 5 min doe je er de spinazie bij.
- Giet het kookvocht zoveel mogelijk af.
- Kluts de eieren en kruid deze met zout en peper, roer de parmezaan erdoor.
- Beboter de taartbodem en leg hierin de bladerdeeg.
- Druk de bladerdeeg lichtjes vast in de taartvorm (niet te had duwen).
- verdeel de groentemengsel over de taartbodem en overgieten met de eiermengsel.
- Bedek met een 2e laag bladerdeeg.
- Knijp de randen van het bladerdeeg aan elkaar.
- Bestrijk nu de bovenkant met melk.
- Bak de groente taart eerst 10 min. op 220 graden, daarna 30 min. op 180 graden.
TIP:
Deze taart is koud ook erg lekker.
Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten