zaterdag 30 april 2016

Oosterse groentebouillon met kip

Aantal personen: 

Ingrediënten:

1,5 l groentebouillon
1 ui
3 eetl. sojasaus
4 cm gember
4 zwarte peperkorrels
1 steranijs
2 kruidnagel
4 teentjes knoflook
1 rode peper
200 gr kastanjechampions
1 struik paksoi
1 handje selderie
1 half bakje tauge
4 eieren
200 gr kipfilet
2 eetl. arachideolie
ketjap manis A
4 lenteuitjes
zout
peper

Bereiding:

- verwarm de groentebouillon.
- pel de ui en snijd in ringen.
- was de gember en snijd in dikke plakjes.
- pel de knoflook en snijd in dubben plakjes.
- voeg aan de groentebouillon het volgende toe: ui, gember, knoflook, peperkorrels, steranijs, kruidnagel en de sojasaus, laat dit 30 min op laat vuur pruttelen.
- was en kruid de kipfilet.
- doe de arachideolie in een koekenpan en pak hierin de kipfilet gaar, 10 min voor het gaar is doe je er de ketjap manis A bij.
- zodra de kip klaar is haal je het uit de pan en leg het op een diep bord of schaal, trek nu met een vork de kipfilet uit elkaar zodat je kleine draadstukjes krijgt.
- kook de eieren in 8 min halfzacht.
-was en snijd de selderie fijn.
- neem de pan van het vuur en zeef de groentebouillon zodat alleen de bouillon overblijft.
- schenk de bouillon terug in de pan.
- was en snijd de rode peper in kleine ringen/of halve ringen, voeg toe aan de bouillon.
- was en snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de bouillon.
- was en snijd de paksoi fijn, voeg toe aan de bouillon.
- laat dit alles nog eens 3 min koken,
- was de tauge.
- was en snijd de lenteuitjes in kleine ringen.
- serveer de soep met de lenteuitjes, tauge, een gehalveerde ei en kipfilet, garneer met selderie.

TIP:
Officieel in dit een gerecht zonder tauge, selderie en kip.






Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten