maandag 3 augustus 2015

Kruidenboter

Kruidenboter kun je op diverse manieren maken, dit is het recept van mijn zoon Tim (dank je wel lieverd!)

Ingrediënten:

Alles naar eigen smaak kruiden!

1 pakje roomboter
knoflook
Peterselie
Bieslook
Citroensap
Zwarte peper
Zout

Bereiding:

- Laat de roomboter op kamertemperatuur worden zodat deze makkelijk bewerkbaar is.
- Pel en snij de knoflook.
- Was en snijd de peterselie in hele kleine stukjes (je kunt het ook door een molen halen of met een schaar in een mok tot kleine stukjes knippen)
- Doe dit ook met de bieslook.
- Pers de citroen uit en vang het sap op.
- Doe alle ingrediënten in een schaal en roer alles goed door elkaar.
- Proef of de smaak naar wens is ;-)

TIP:
Je kunt het in bakjes in de diepvries bewaren maar je kunt het ook in plastic tot een worst oprollen en invriezen, zo kun je er elke keer een plakje vanaf snijden als je het nodig hebt.



Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten