donderdag 18 februari 2016

Zalm met asperges en salade

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

800 g asperges
2 eetl. citroensap
160 gr gemengde sla
2 theel. honing
2 eetl. olijfolie
4 eetl. water
600 gr zalm (diepvries)
Peper
Zout

Benodigdheden:

Stoommand voor asperges
Schaaltje voor de dressing

Bereiding:

- Laat de bevroren zalm in de plastic verpakking zitten en kook deze gaar in een pan met water.
- Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en hang hier een stoommand in. Stoom de asperges vervolgens zo’n 15 minuten. De gaartijd hangt van de dikte af.
- Zodra de zalm gaar is haal je deze uit de verpakking en bestrooi met wat zout en peper.
- Doe een beetje olijfolie in een koekenpan/braadpan en bak hierin de zalm ongeveer 4 min.
- Neem een schaaltje en doe hierin: 4 eetl. water, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, 2 theel. honing en een beetje zout en peper. Roer dit alles goed door elkaar.
- Doe de sla in een grote schaal en meng de dressing er doorheen.
- Verdeel de sla over de 4 borden, leg hierop de asperges en de zalm ernaast.

TIP:

Bij dit gerecht kun je quadro eten of rijst.


Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit recept geprobeerd hebt ;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten