zondag 26 juli 2015

Pizzabroodjes

Aantal personen: 4 kleine eters of 2 grote eters

Ingrediënten:

2 afbak stokbroden
100 gr salami
1 rode ui
3 kleine blikjes tomatenpuree
2 eetl. Griekse yoghurt
2 theelepels sambal
Knoflookpoeder
Uienpoeder
Italiaanse kruiden
Gember
2 bolletjes mozzarella
2 tomaten
Olijven (groen of zwart)
Peper
Zout

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de tomatenpuree, Griekse yoghurt, knoflookpoeder,  uienpoeder, gember, peper, zout, Italiaanse kruiden en de sambal tot een egaal papje.
- Maak de afbak stokbroden wat vochtig en snijd ze in de lengte doormidden.
- Smeer de stokbroden in met de gekruide tomatenpuree.
- Snij de salami en de olijfen door midden, snij de mozzarella en de tomaat in plakjes, halveer de plakjes tomaat, snijd de ui in ringen en haal ze uit elkaar.
- Beleg de ingesmeerde stokbroden met: ui, salami, mozzarella, tomaat, olijven en strooi hier wat pizzakruiden over.
- Leg de stokbroden op een bakplaat en bak ze in de oven ongeveer 15 min.

Laat ze niet te lang in de oven liggen anders worden de broodjes keihard.

TIP:
Vervang de stokbroden eens met ciabatta afbakbrood.
Beleg 1 deel met salami en 1 deel met ham.


Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten