zondag 26 juli 2015

Sambal-ketjap

Ingrediënten:

250 ml Zoete ketjap A
3 teentjes knoflook
Zwarte peper (gemalen)
1 eetlepel Suiker
3 Madam Janet (gele pepers)
Half bosje selderie

Bereiding (kruiden naar eigen smaak):

Meng in een schaal 250 ml zoete ketjap A met 3 gepelde en fijngesneden knoflook, gemalen peper en suiker. Snij de Madam Janet in hele fijne stukjes, snij de selderie heel fijn. Meng dit alles goed door elkaar, dek het af en laat alles intrekken.

Tip:
Deze  garnering smaakt heerlijk bij diverse gerechten, ook kun je er kip en spareribs mee marineren.
Wat je over hebt kun je invriezen.
Wil je de sambal heter, doe er nog 1 rode peper doorheen.

Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten